NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆI KRUH

Hrskava korica i mekano tijesto, nitko vam neće vjerovati da ste ga sami ispekli

10.01.2024.
u 21:33

Trik je u posudi s vodom

Nema boljeg mirisa i okusa od svježe pečenog domaćeg kruha, ali mnogi se ne odlučuju na ovaj poduhvat jer smatraju da priprema kruha zahtjeva puno vremena i truda. Pružite priliku ovom receptu s kojim ćete dobiti četiri štruce kruha s mekanim tijestom i hrskavom koricom, a trik je posuda s vodom u pećnici tijekom pečenja kruha.

Sastojci

- 420 g brašna

- 300 ml tople vode

- 1 vrećica suhog kvasca

- 1 žlica šećera

- 1 žličica soli

Recept za domaći kruh

Korak 1
Zamijesite tijesto

U toplu vodu dodajte kvasac, šećer i sol. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine pa postepeno dodajte brašno. Tijesto treba biti ljepljivo i mekano. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta.

Korak 2
Premijesite

Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i kratko premijesite. Podijelite na 4 dijela i svaki oblikujte u štrucu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte pa ostavite da odstoji 20 minuta.

Korak 3
Pecite

Zarežite po sredini, premažite vodom i pospite brašnom. Na dno pećnice stavite posudu s vodom, a pleh na rešetku. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?