sarajevo

Hollande pozvao Zvizdića na Summit lidera zemalja zapadnog Balkana u Parizu

Zvizdić
25.03.2016.
u 14:43

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu veleposlanicu Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi koja mu je uručila poziv francuskog predsjednika Françoisa Hollandea za sudjelovanje na summitu lidera zemalja zapadnog Balkana, čije je održavanje planirano 4. srpnja u Parizu.

Bodonyi je kazala kako će summit biti nastavak berlinskog i bečkoj sastanka te kako se očekuje da ključne teme budu transportno i energetsko povezivanje, što predstavlja uslov za europske integracije.

Zvizdić i veleposlanica Francuske u BiH razgovarali su i o značaju zaštite okoliša, i tom prilikom Bodonyi je Zvizdiću uručila poziv za ceremoniju potpisivanja Pariškog sporazuma o klimi koji će biti održan u sjedištu Ujedinjenih nacija (UN) 22. travnja u New Yorku.

Također, jedna od tema razgovora bio je i značaj otklanjanja prepreka za donošenje nacionalnih strategija za različite infrastrukturne projekte.

Zvizdić i Bodonyi su konstatirali da je usvajanje nacionalne strategije preduvjet za korištenje sredstva iz IPA fondova, te kako će se morati uložiti dodatni napor kako bi se na vrijeme realizirala izrada ovih strateških dokumenata, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?