osmi put hodočasti

Hodočasnica iz SAD-a Mai Luu: Međugorje je za mene nebo na zemlji

Radio Mir Međugorje
02.01.2023.
u 17:45

Mai Luu te je prvi put došla u Međugorje 2008. godine s mužem i s dvoje djece, te je kako kaže već tada na prvom hodočašću iskusila moć Duha Svetoga koji ju je prožeo.

Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju posljednjih dana 2022. godine boravila je Mai Luu, hodočasnica koja je rodom iz Vijetnama no živi i radi u Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Kako je kazala za Radio-medjugorje.com, ovo joj je već osmi put da hodočasti u Međugorje, a razlog zašto se iznova vraća je što uvijek pronalazi vremena za molitvu, posebno za molitvu na Gospine nakane te da u Međugorju uvijek osjeti mir.

„Uvijek se molim na Gospine nakane i za Božju volju jer vjerujem da je tako najbolje, jer ponekada ne znam što, kako i kada učiniti, ali Gospa zna, ona tu moju situaciju prenese svome Sinu koji zna što je najbolje. Svaki puta kada dođem molim posebno za svećenike, za Svetog Oca te za osobe s duhovnim zvanjima i to je to, ja molim a Isus i Marija znaju što dalje i uvijek me iznenade. Međugorje je za mene nebo na zemlji”, kazala je Mai Luu te dodala kako je prvi put došla u Međugorje 2008. godine s mužem i s dvoje djece, te je kako kaže već tada na prvom hodočašću iskusila moć Duha Svetoga koji ju je prožeo.

„Moj prvi dar koji sam ovdje primila je bio dar molitve i to mi je najbolji dar, pa sada mogu moliti cijeli dan. Kada bih mogla birati jednu stvar koju bih naglasila u Međugorju teško bi mi to bilo. Prvi put kad sam došla u Međugorje svugdje je bio Isus i bila sam privučena k njemu, kao što je moj sin koji je tada imao 17 godina kazao da je ovdje nešto kao magnet prema Isusu, jer tu su klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu i sveta misa koji su mi prioriteti, a tu su naravno molitva krunice sa župom i sakrament svete ispovijedi u kojem se susrećem s Isusom i tu je toliko ljubavi, te što god mi svećenik kaže u ispovijedi to prihvatim kao riječ Isusovu i zbilja sam radosna”, kazala je Mai Luu, te također naglasila i milost međugorskih brda na koja se s radošću penje svaki put kada dođe na hodočašće u Međugorje.

„Svaki puta kad dođem u Međugorje nađem vremena za odlazak na Brdo ukazanja gdje meditiram u molitvi krunice, naravno na Gospine nakane, a brdo Križevac je također posebno mjesto na koje uvijek odlazim moliti, ponesem Bibliju da vidim što će mi Isus kazati i to je uvijek iznenađujuće i radosno vrijeme razgovora s njim. Međugorje je jedno snažno mjesto koje će poraziti mračne sile sa svetom misom, s krunicom, s molitvom i svakoga koga ovdje vidim ima krunicu sa sobom i kada čujem zajedničku molitvu to bude tako snažno… Mi smo u velikoj borbi i znamo da ćemo pobijediti, samo trebamo nastaviti moliti, a Bog će učiniti ostalo. Majčino srce će sigurno pobijediti, moramo moliti za strpljivost i biti strpljivi”, kazala je za kraj Mai Luu koja je kao i brojni drugi hodočasnici iz cijeloga svijeta sudjelovala na molitvenom dočeku Nove godine u Međugorju, te na taj način s Marijom i Isusom krenula u 2023. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije