Poznata većina u BiH

HNS, SNSD i SDA vladaju Domom naroda

06.02.2019.
u 07:00

Nakon što se završe procedure s izborom izaslanika za federalni Dom naroda i u slučaju da Ustavni sud BiH ili pak Sud BiH ne odluče poništiti naputak koji je izdalo Središnje izborno povjerenstvo o načinu popune ovoga doma, steći će se uvjeti za uspostavu i državnog Doma naroda BiH, odnosno potpunu provedbu izbornih rezultata. Iz Republike Srpske su već potkraj prosinca završili posao s izborom petorice srpskih izaslanika za državni Dom naroda, dok će brzina popune hrvatskog i bošnjačkog kluba ovisiti o tome kada će županijske skupštine okončati svoj posao, odnosno izabrani predstavnici Hrvata i Bošnjaka u Domu naroda Federacije BiH predložiti po pet predstavnika za gornji, nacionalno koncipirani Dom naroda na razini države.

Anel, Edim...

Pri tome se u hrvatskome klubu predlaže petoricu Hrvata za državni Dom naroda, a jednak je postupak i za okončanje procedure iz bošnjačkog kluba...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?