priopćenje

HNS: SDA mora prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH i podržati izmjene Izbornog zakona BiH

22.02.2020.
u 12:00

Hrvatski narodni sabor izbornom voljom i legitimitetom koji mu je ukazan na proteklim izborima, vodi politiku dijaloga te gradi odnose s legitimnim predstavnicima konstitutivnih naroda u BiH, tražeći i nudeći rješenja kako bi se dogovorili oko ključnih problema u BiH.

HNS će nastaviti rješavati probleme i krize koje uvijek drugi potaknu, kao iskreni predvodnik politike dijaloga, dogovora i pravednih rješenja u Bosni i Hercegovini. 
Kroz buduće demokratsko sazrijevanje politika i društva i dugoročne vizije međusobnog uvažavanja i razvoja, koju moraju skupa usuglasiti sva tri konstutivna naroda u Bosni i Hercegovini, Hrvatski narodni sabor poziva na smirivanje napetosti i sprječavanje novih političkih kriza te poziva na kompromis koji je u interesu države Bosne i Hercegovine.

Također, HNS naglašava kako se moraju naći rješenja, koja su plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i europskih standarda.

Ukazala se povijesna prigoda za SDA, da prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH, da bude na pravoj strani povijesti i podrži izmjene Izbornog zakona BiH.

HNS traži da SDA prihvati odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju kako je to utkano u temeljima Washingtonskog i Daytonskog sporazuma,  te podrži izmjene Izbornog zakona BiH što bi omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativnim razinama.

Politički predstavnici Bošnjačkog naroda moraju razgovarati o budućnosti BiH s političkim predstavnicima Srba i Hrvata, kako bi uz dogovor rješavali krucijalne probleme, jačali gospodarstvo i svima u BiH osigurali bolje uvijete za život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?