Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Izjave zastupnika SDA klasičan govor mržnje i pokušaj institucionalne hegemonije samo zato što je netko Hrvat

"Osuđujemo ovakve javne istupe i tražimo javnu ispriku zbog ovakvih necivilizacijskih izjava koji štete nacionalnim odnosima te žrtvuju stratešku policijsku instituciju i njezino buduće djelovanje", priopćeno je iz HNS BiH.
25. veljače 2021. u 08:57 1 komentara 1243 prikaza

Nemalo smo ostali iznenađeni jučerašnjim izjavama federalnog zastupnika SDA, dotičnog gospodina Rošića, oko postupka konačnog imenovanja direktora FUP-a, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine. 

"U situaciji kada je sigurnosno pitanje nikad lošije i traži jačanje policijskih struktura i njezinih kapaciteta, imamo situaciju da je problem samo zato što je netko Hrvat tko treba doći na čelo ove institucije. Neriješena kriminalna djela, konstantni fizički napadi i ugrožavanje nečijih života, neriješeni slučaji ubojstava nisu dovoljan znak da se policijska tijela i nadležne institucije jačaju", navode iz HNS BiH. 

"Naprotiv, sve se može tolerirati i netko može nastaviti plaćati cijenu svojim životima, samo da na rukovodeće mjesto ne dođe Hrvat.
Ovakave izjave su klasičan govor mržnje s elementima fašizma i netrpeljivosti nanacionalnoj osnovi, dodaju dalje. 

"Podsjećamo, gospodin Galić je ocijenjen najboljom ocjenom na javnom natječaju za direktora FUP-a. Pored svog životopisa, gospodin Galić je jedan od najkvalitetnijih i najkompetentnijih policijskih kadrova koje Bosna i Hercegovina ima. Također, prema zakonu federalni ministar MUP-a i direktor FUP-a ne mogu biti iz reda istoga naroda tako da pored svojih iznimnih kompetencija, gospodin Galić ispunjava i ovu jednako važnu zakonsku odredbu. Osuđujemo ovakve javne istupe i tražimo javnu ispriku zbog ovakvih necivilizacijskih izjava koji štete nacionalnim odnosima te žrtvuju stratešku policijsku instituciju i njezino buduće djelovanje", priopćeno je iz HNS BiH.

  • lokve:

    Isto je i sa Komšićem govor mržnje od HDZa , Hrvatskih čelnika ... samo zato što nije HDZov Hrvat. Takva nam je zbilja botovi vladaju svijetom.