U crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar svoje sugrađane darivala božićnim koncertom u izvedbi trija „Senso“

29.12.2022.
u 12:21

U lijepom i svečanom božićnom ozračju i ispunjenoj kapelice franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Mostar, u srijedu večer 28. prosinca 2022. priredilo je Napretkov svečani božićni koncert.

Na koncertu je nastupio Napretkov trio „Senso“, kojeg čine renomirane glazbenice Monija Jarak Mikulić, prof, (mezzosopran) Marijana Pavlović, prof, (glasovir) i Elina Gvozdić, prof, (violončelo), koji je izveo tradicionalne božićne pjesme poznate u svakome kutku svijeta.

Redale su se pjesma za pjesmom, Tiha noć, Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago, Svim na zemlji, Narodi nam se, Sretan ti Božić, narode moj ali i Schubertovu uspavanku "Mille Cherubini in Coro", A. Adolph - O holly night, B. Gounod - Ave maria i druge. Nastup je upotpunjen stihovima pjesme Nikole Šopa „Isus u posjeti kod nas“ koje je recitirala voditeljica programa i napretkova stipendistica Barbara Landeka.
Božićno je vrijeme, vrijeme posebne radosti i milosti, stoga je Glavna podružnica HKD Napredak Mostar za Božić darovala ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama jedan lijepi umjetnički dar. Ovogodišnji Napretkov svečani božićni koncert bio i svojevrsna kruna rada u godini u kojoj HKD Napredak obilježava 120 godina od svoga utemeljenja. HKD Napredak je uvijek bio promicatelj glazbenog duha i kulture općenito, a sinoć su svi posjetitelji, gosti i uzvanici mogli uživati u koncertu, a svojim dugotrajnim pljeskom nagradili
su izvođače za njihov nastup.


Potporu održavanju koncerta dali su, između ostalih, Vlada Hercegovačko neretvanske županije, Središnja uprava HKD Napredak u Sarajevu i Federalnom ministarstvu kulture i sporta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?