Sjednica

Hitna sjednica Vlade FBiH - Proračun Grada Mostara za 2016. donijet će gradonačelnik

Vlada FBiH
VL FOTO
21.12.2015.
u 13:38

Federalna vlada danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u FBiH kojim je predviđeno da će, izuzetno i isključivo u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2016. godini, Proračun Grada Mostara kao i Odluku o izvršavanju Proračuna za 2016. godinu donijeti i biti odgovoran za njegovu provedbu gradonačelnik Grada Mostara, uz suglasnost načelnika za financije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U obrazloženju za donošenje navedeno je da Gradsko vijeće Mostara nije konstituirano, pa tako ne postoji pravni osnov za donošenje Proračuna Grada Mostara i Odluke o izvršavanju Proračuna za 2016. godinu. Da bi bilo osigurano normalno funkcioniranje javnih institucija i kako ne bi došlo do financijske blokade, potrebno je putem izmjena i dopuna postojećeg Zakona o proračunima u Federaciji BiH, omogućiti gradonačelniku, uz suglasnost načelnika za financije Grada Mostara, donošenje Proračuna i Odluke o njegovom izvršavanju.

Predložene izmjene i dopune Zakona o proračunima u Federaciji BiH identične su ranijim, a koje je Parlament Federacije BiH usvajao 2014. i 2015. godine i ticale su se iste problematike.

Za donošenje ovog prijedloga izmjena i dopuna Federalna vlada je predložila hitnu proceduru, uvažavajući vremensku dinamiku potrebnu za donošenje Proračuna Grada Mostara i jer se ne radi o složenom i obimnom zakonu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?