Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno Draganom Čovićem u Posavini

Hercegovina je uvijek bila uz Posavinu

posavina
20.05.2014.
u 20:47

U organizaciji HDZ-ova u ZHŽ-u i HNŽ-u pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom "Hercegovina – Posavini"

"Stanje nije dobro, obrana od poplava radi se s nadljudskim naporima. Zato je ovo izaslanstvo HDZ-a BiH sa predsjednicima županijskih vlada iz Hercegovine došlo u posjet Posavini. Hercegovina je uvijek bila uz Posavinu, ne samo Posavinu, nego svaki kraj, ali konkretno, sada smo u Posavini. Svi smo došli samo s jednim ciljem, a to je kako sada pomoći i organizirati pomoć koja dolazi iz Hercegovine, ne raditi to stihijski, jer u tome slučaju može biti više štete nego koristi. U ovim teškim vremenima za Posavinu, važno je biti uz ljude, pomoći im i na kraju kad se ova voda povuče tražiti najjednostavnije rješenje kako ljude vratiti u svoje domove", rekao je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je s izaslanstvom posjetio poplavljenu Posavsku županiju, Orašje, Odžak i Tolisu

 U organizaciji hercegovačko-neretvanskog i zapadnohercegovačkog županijskog odbora HDZ-a BiH pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom "Hercegovina – Posavini", s ciljem pomoći u ovom trenutku najugroženijim područjima koja su pogođena teškim poplavama i klizištima.

 Cilj akcije je osigurati neophodna sredstva i životne namirnice kako bi pomogli svima koji žive na tim područjima, te pokazati da Hercegovina ostaje uz Hrvate Posavine, Zeničko-dobojske županije, Distrikta Brčko, Tuzlanske županije ali i drugih prostora gdje živi hrvatski narod.

 Akcija se provodi od 19. do 22. svibnja, a po potrebi će biti nastavljena i u narednom razdoblju. U prvom dijelu, u dane 19. i 20. svibnja, ponedjeljak i utorak, prikupljat će se pomoć koja će se pripremati za transport u srijedu ujutro, 22. svibnja, prema rasporedu koji će biti napravljen u središnjici HDZ BiH.

 Akcija će se nastaviti prikupljanjem sredstava u srijedu i četvrtak 21. i 22. svibnja, a bit će poslana na teren u petak 23. svibnja u jutarnjim satima.

 Svakim danom, automobili i kamioni voze prikupljena sredstva iz Hercegovine u najpotrebnija područja. Svi su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i nesebično pokazali svoje srce, puno ljudi je otišlo pomoći na teren, kako bi u ovim nezapamćenim poplavama i klizištima pomogli ljudima koji su ostali bez svojih kuća, imovine i osnovnih uvjeta za život, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?