‘Prowein 2016.’

Hercegovačke vinarije u Düsseldorfu

16.03.2016.
u 07:00

Zahvaljujući zauzimanju VTK BiH, organiziran je zajednički nastup poznatih hercegovačkih vinarija na vodećem Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića “Prowein 2016.” u Düsseldorfu. Na zajedničkom štandu svoja vrhunska vina posjetiteljima i svjetskim ljubiteljima dobre kapljice predstavilo je sedam poznatih bh. vinarija, piše Večernji list BiH. Uz Podrume Andrija iz Paoče, svoja su vina uspješno predstavili: Vinarija Anđelić, Vinarija Keža, Vinarija Nuić, Vinarija Tvrdoš, Vina Zadro i Vinarija Vukoja. Osim za promociju i predstavljanje kvalitete hercegovačkih vina, bila je to jedinstvena prigoda da predstavnici vinarija stupe u kontakt i pobliže se upoznaju s brojnim svjetskim proizvođačima vina i vinske opreme te s najnovijim dostignuća i najsuvremenijim tehnološkim procesima prerade grožđa i proizvodnje vina. Nastup BiH financijski su podržali VTK BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a sve ostale troškove snosili su vinari. Svoje dojmove iznio je i Miroslav Ćorić, direktor Podruma Andrija iz Paoče:

- Predstavnici svih sedam vinarija svoja su vina promovirali na štandu pod jedinstvenim nazivom “Hercegovačka regija”. Moram istaknuti da je zanimanje posjetitelja za hercegovačka vina bilo neočekivano veliko. Za vina Podruma Andrija zanimalo se stotinjak naših ljudi koji žive i rade u Düsseldorfu te nekoliko stotina vinoljubaca i vinskih stručnjaka iz cijeloga svijeta. Izuzetno smo zadovoljni jer smo uspostavili brojne kontakte s poznatim tvrtkama u svijetu pa mogu reći da su nam dojmovi više nego očekivani. Naglasio bih da su vrhunskom kvalitetom svojih vina Hercegovci “oprali obraz” na “Proweinu 2016.” i jednostavno zasjenili najveće proizvođače vina u svijetu, rekao je vidno zadovoljan Miroslav Ćorić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?