DANI KRUHA

Herceg: Prema kruhu i plodovima zemlje odnositi se s poštovanjem

dani kruha
25.10.2016.
u 13:34

Predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije Nevenko Herceg danas je sa suradnicima bio nazočan na manifestaciji ''Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'', koja se održava na šetalištu u ulici Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru.

U izjavi za medije, predsjednik Herceg čestitao je učenicima, profesorima i ravnateljima zahvalivši im na svemu što su poduzeli kako bi se na primjeren način obilježili Dani kruha.

''Raduje me što smo se na ovaj način zahvalili na plodovima zemlje. Moramo biti iskreni i priznati kako su naši bake i djedovi, za razliku od nas, imali primjereniji odnos prema kruhu i plodovima zemlje.

Kroz organiziranje ovakvih manifestacija potičemo djecu, ali i sve nas da se prema kruhu i plodovima zemlje odnosimo s poštovanjem.

U ovoj prigodi, također, ne smijemo zaboraviti da svaki sedmi stanovnik zemlje gladuje, dok zapadne civilizacije imaju viškove hrane. Zato je ovaj naš susret prigoda da mlade ljude podsjetimo i na tu činjenicu kako bi ih potakli na bolji odnos prema plodovima zemlje i kruhu'', kazao je Herceg, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Inače, manifestaciju ''Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'' organizirale su Srednje škole grada Mostara koje su na štandovima izložile kruh, kolače i druge vrste peciva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije