Na pomolu postizanje dogovora

HEP želi kupiti 50 posto TE Stanari u Doboju, investicija od nekoliko stotina mil. KM

22.05.2017.
u 07:00

Izgradnja termoelektrane Stanari jedan je od najvećih projekata u Bosni i Hercegovini od rata do danas. Prema službenim podacima, samo izgradnja termoelektrane je koštala 420 milijuna eura, dok je preostali iznos investiran u rudnik i ostale dijelove projekta, tako da je konačni iznos investicije bio oko 560 milijuna eura. Tako kažu službeni podaci. Hrvatski mediji su objavili kako će sada ovu termoelektranu kupiti Hrvatska elektroprivreda. Priča je ipak samo djelomično istinita. Kako su nam jučer rekli sudionici pregovora koji traju već nekoliko mjeseci, točna je informacija da HEP želi TE Stanari, ali ne u cijelosti.

Manjak električne energije

- Pregovori koji se vode, a koji su trebali ostati u tajnosti dok se ne postigne konačni dogovor oko ove teme, idu u smjeru da HEP želi kupiti 50 posto TE Stanari. Hrvatska ima problema s manjkom električne energije i u TE Stanari vide priliku da te nedostatke nadoknade. Naravno, ugovor o kupoprodaji podrazumjeva mnogo toga i stoga su pregovori spori i idu u detalje - rekli su nam jučer sudionici ovoga procesa.Kada bi moglo doći do konačnog dogovora još uvijek nije poznato. Cijela priča će vjerojatno sada biti pod povećalom javnosti, tako da je pitanje hoće li se još itko pojaviti od zaiteresiranih kupaca. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

FB
Fra.Batal
07:41 22.05.2017.

Samo da to ne bude skuplja pita nego tepsija.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?