Reagiranje Elektoprivrede HZHB

HE Mostarsko blato ne može i nije bilo uzrok zamućenju vode rijeke Neretve

27.05.2024.
u 14:41

Hidroelektrana Mostarsko blato nije uzrok zamućena vode u rijeci Neretvi budući da u vremenskom razdoblju koje je prethodilo događaju, agregati ovog proizvodnog objekta uopće nisu bili korišteni za proizvodnju. Sažetak je ovo odgovora kojega su medijima uputili iz Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, reagirajući pritom na medijske napise i tvrdnje pojedinih udruženja građana, a koji su se odnosili na događaj od subote navečer. Podsjećamo, u subotu u večernjim satima došlo je do zamućenja vode južno od Mostara, no, iz Elektroprivrede HZHB pritom jasno navode kako uzrok ne može biti u njihovim objektima koji uopće nisu radili u navedenom vremenu. 

-Agregati HE Mostarsko blato, u spornom vremenskom razdoblju subota 25.05.2024. godine, nisu korišteni za potrebe proizvodnje električne energije. Nije izvršena niti jedna manipulacija zatvaračima koja bi dovela do ispuštanja voda kroz kanal u rijeku Neretvu. Sukladno navedenom HE Mostarsko blato ne može i nije bilo uzrok zamućenju vode rijeke Neretve 25.05.2024. godine u večernjim satima, naglasili su pritom iz JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne. 
Pritom podsjećaju i kako proizvodni potencijal JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar čini sedam hidroelektrana i jedna vjetroelektrane. 

-Svi naši proizvodni objekti , pa tako i HE Mostarsko blato , rade isključivo sukladno zakonima i podzakonskim aktima, koji propisuju pojedinu materiju, i za rad imaju sve propisane dozvole. Ni u jednom trenutku ni na koji način svojim radom nismo prekršili zakon, poručuju iz ovog javnog poduzeća. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije