KRIŠTO I DŽAFEROVIĆ POTVRDILI:

HDZ i SDA opredijeljeni za nastavak razgovora o Mostaru

Mostar
06.05.2016.
u 11:08

S obzirom na to da do prekjučer, kada su u BiH raspisani lokalni izbori, nisu stvoreni uvjeti za donošenje odluke i o raspisivanju izbora u Mostaru, u SDA i HDZ-u kažu za „Avaz“ da nastavljaju tragati za rješenjima koja bi dovela do toga da i Mostarci mogu glasati 2. listopada.

Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH, kaže da je ta stranka zajedno sa SBB-om opredijeljena za nastavak pregovora.

– SDA u koaliciji sa SBB-om vodi razgovore s drugim političkim strankama kako bi se konačno iznašlo rješenje za Grad Mostar, a koje podrazumijeva Mostar kao jedinstven grad u kojem su svi građani ravnopravni i koje isključuje dominaciju bilo koga nad bilo kime. Ukoliko bude dobre volje i kod drugih političkih stranaka, da se na ovim principima iznađe rješenje, mi smo opredijeljeni za dogovore koji idu u tom pravcu – kaže Džaferović.
On nije mogao precizirati u kojem bi se roku mogli konkretizirati prijedlozi i razgovori, ali je optimista da bi izbori u Mostaru mogli biti održani ove godine, prenosi Hms.ba

– Ako bismo u idućih nekoliko tjedana postigli rješenje, sasvim je sigurno da bismo bili u prilici imati lokalne izbore u Mostaru u listopadu ove godine – smatra on.

Opredijeljenost za nastavak postoji i u HDZ-u, kaže za „Avaz“ Borjana Krišto, potpredsjednica te stranke i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

– Mislim da ima prostora da se još zasjeda, da se razgovara i da se dođe do određenog kompromisa. Ako bi se postigao taj dogovor, prije svega politički, to bi bila neka garancija da postoji osnov da u parlamentarnoj proceduri dođe do izmjena Izbornog zakona u dijelu koji se odnosi i na provedbu lokalnih izbora u Mostaru – kaže Krišto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije