BEZ JASNOG STAVA

HDZ ‘90. možda zajedno u RS-u, županijama i Predsjedništvu

Martin Raguž
Ivo Čagalj/PIXSELL
08.04.2014.
u 09:22

Član Predsjedništva HDZ-a 1990. iz Bihaća Roman Jurić jasno je, pak, rekao kako se zauzima za zajednički nastup svih hrvatskih stranaka iz HNS-a na svim razinama, što po raspoloženju većine unutar aktualnog Predsjedništva nije slučaj

Na sjednici Hrvatskoga narodnog sabora, koja će se u petak održati u Mostaru, predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž moći će ponuditi samo odgovor kako je ova stranka načelno spremna za zajednički nastup hrvatskih stranaka za člana Predsjedništva BiH i Republiku Srpsku i županije gdje su Hrvati u manjini. Istodobno, nakon sjednice nije bio jasan stav stranke što podrazumijeva pod nastupom unutar HNS-ove izborne koalicije.

Različit stav

Većinom glasova donesen je takav zaključak, šest članova Predsjedništva bilo je suzdržano, a čak devetorica nisu bila nazočna ovoj sjednici. Član Predsjedništva HDZ-a 1990. iz Bihaća Roman Jurić jasno je, pak, rekao kako se zauzima za zajednički nastup svih hrvatskih stranaka iz HNS-a na svim razinama, što po raspoloženju većine unutar aktualnog Predsjedništva nije slučaj. Predsjedništvo HDZ-a 1990. je analiziralo tijek priprema za opće izbore u BiH, uz ocjenu predsjednika Raguža da ova stranka nastavlja putem europske budućnosti BiH, na temelju vlastite odgovornosti i Statuta stranke. Raguž je najavio mogućnost koaliranja HDZ-a 1990. s drugim strankama u vezi s izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i sudjelovanja na izborima u Republici Srpskoj, te određenim županijama gdje se za to ukaže zajednički politički interes.

Okrupnjavanje scene

“Želimo da novim političkim kvalitetom pozitivno reagiramo na opravdano nezadovoljstvo građana u BiH”, poručio je Raguž. Predsjedništvo HDZ-a 1990. potvrdilo je i sporazum o ujedinjenju s HNS-om, ranije HSS - NHI, koji su potpisali lider ove stranke Martin Raguž i predsjednik HNS-a Drago Džambas.

- Od danas ćemo djelovati pod nazivom HDZ 1990., i to je jedna stranka koja će funkcionirati u političkom smislu, što smatramo velikim korakom k okrupnjavanju i profiliranju političke scene, pogotovo kada je riječ o strankama s hrvatskim predznakom”, rekao je Raguž. Kako doznajemo, prema sporazumu bivši HNS će dobiti poziciju zamjenika predsjednika stranke koju će vjerojatno popuniti Drago Džambas, šest mjesta u Predsjedništvu, a na izborima će dobiti vodeće kompenzacijske pozicije.

Ključne riječi

Komentara 2

JM
jezero-matica
14:50 08.04.2014.

Gosp.Raguzu kad vec neces sa vecinom"svog"Naroda pridruzi se otpadnicima:Budimiru,Lijanovici itd.

DE
debelacija
18:21 08.04.2014.

Pa ovaj ne zna tko mu glavu nosi! Ili ce kakiti - ili ce piskiti!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije