Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

HBŽ nema kapacitete za privremeni smještaj migranata

30. srpnja 2019. u 15:47 0 komentara 91 prikaza

Na sastanku Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegbosanske županije (HBŽ) u Livnu zaključeno je da lokalne zajednice u HBŽ-u ne mogu ispuniti standarde niti imaju kapacitet za privremeni smještaj migranata.

Sastanku na kojem se govorilo o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini i njezinoj mogućoj refleksiji na područje HBŽ-a, prisustvovali su načelnici i predstavnici općina, Grada Livna, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilija Broćeta, ministar MUP-a HBŽ-a Darinko Mihaljević i ravnatelj policije u MUP-u HBŽ-a Ilija Jakić.

Resorni ministar Darinko Mihaljević upoznao je prisutne sa svim informacijama o migrantskoj krizi i svemu onome na što ona može utjecati.

U sveobuhvatnoj raspravi predstavnici lokalnih zajednica izrazili su veliko nezadovoljstvo radom državnih institucija, posebice Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ureda za strance BiH.

O nekontroliranoj migrantskoj krizi koja mora biti problem države sudionici sastanka su zauzeli jedinstven stav i donijeli zaključak u kojem su usuglasili da lokalne zajednice u HBŽ-u ne mogu ispuniti standarde niti imaju kapacitet za privremeni smještaj migranata, da se mora poštovati vladavina prava, povećati sigurnost ljudi i zaštita imovine, povećati i dati potporu radu policije i pojačati kontrolu granice.

U tom kontekstu bit će urađena zajednička izjava koju će potpisati načelnici svih općina u HBŽ-u, i to Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Drvara i Bosanskog Grahova i gradonačelnik grada Livna, priopćila je Vlada HBŽ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.