Zagreb
Povratak na članak

HAZU objavio dokument o uvjetima Srbiji, BiH i Crnoj Gori za ulazak u EU

Komentari 3

Avatar MK3
MK3
15:07 20.05.2022.

Standardni hrvatski naziv za Sarajevo bi trebao biti "Vrhbosna", i kao takav bi sam od sebe mnogo vrludanja u toj zemlji doveo u red - počevši od identitetske zasebnosti hrvatskog jezika pa sve do pragmatike shvaćanja povijest Bosne i Hercegovine prije dolaska Turaka i razumjevanja pitanja hrvatskog naroda u BiH ... No to je na jezikoslovcima u Zagrebu (HAZU ima sam puno neobavljenoga posla)! Kao i svijest, da bi Ukrajinske gradove na hrvatskom jeziku u stvari trebali temeljiti na ukrajinskom a ne ruskom nazivu - tako bi tu svijest trebali i razviti i za Vrhbosnu, a ne da glavni grad Bosne i Hercegovine nazivamo Sarajevo temeljeno na turskom nazivu "Saray Bosna" koji svoj naziv temelji na hrvatskom nazivu Vrhbosna.

VL
RE
realisticki
20:14 20.05.2022.

Prema trenutačnim razvojima događaja, i garniturom političara u Briselu, izgleda da Srbija, Crna Gora i BiH moraju prvo ući u NATO, pa da bi ih onda primili u EU. Svi drugi prijedlozi i varijante nisu opcija, a ti učeni ljudi bi to trebali znati.

VL
LO
lokve
14:25 20.05.2022.

HA HA HA lista želja, prije će se Hrvati iseliti iz svih susjednih zemalja, nego što će ove zemlje uću u EU, po ovim zahtijevima.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.