DISKRIMINACIJA U PRIJEDORU:

Hartmann odbili poslužiti piće

 PRIJEDOR
31.05.2016.
u 15:15

Uoči početka obilježavanja Dana bijelih traka u prijedorskom kafiću “Papa Joe” dogodio se incident.

Bivšoj glasnogovornici haškog tužiteljstva Florence Hartmann i zagrebačkom fotografu Hrvoju Polanu konobar je odbio poslužiti piće jer su oko ruke imali zavezane bijele trake.

Hartmann je u izjavi za N1 rekla kako je to “očiti slučaj diskriminacije na javnom prostoru i ugostiteljskom objektu, jer je BiH u svojoj cjelovitosti potpisnica konvencije o ljudskim pravima Vijeća Europe”, te je navela kako će incident tijekom dana prijaviti policiji.

Prema njenim riječima jedan od uposlenika kafića pitao ju je “zašto još nije u zatvoru”, a drugi joj je rekao kako “bijelu traku ne smije nositi u njegovom kafiću jer se gosti tako uznemiruju prošlošću.”

Dan bijelih traka obilježava se u Prijedoru 31. svibnja kao podsjetnik na čin kada je nesrpskom stanovništvu prije 24 godine rečeno da na vidna mjesta istaknu bijele trake, a na kuće bijele plahte.

To je, po mnogima, bio uvod u ono što će se događati u idućim godinama na teritoriji općine Prijedor-uhićenja, odvođenje u logore, ubojstva.

Inicijativa ‘Jer me se tiče’ već godinama organizira mirno okupljanje u Prijedoru na današnji datum, tražeći da se podigne spomenik 102 ubijena djeteta. Službenog odgovora prijedorskih vlasti do danas nema

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije