Odluka Suda

Haag odbio Valentinu Ćoriću u izdržanu kaznu ubrojiti dane koje je proveo u bolnici

20.03.2018.
u 09:00

Kako doznaje Večernji list, Haaški sud jučer je obavijestio Valentina Ćorića kako mu u do sada izdržanu zatvorsku kaznu neće biti ubrojeni dani koje je proveo u bolnici. Naime, Ćorić je tijekom suđenja nekoliko puta bio u bolnici zbog narušenoga zdravstvenog stanja i operacija, ali Sud je odlučio kako mu to neće biti ubrojeno u izdržavanje kazne. Prema pravilima Haaškoga suda, boravak izvan pritvora ne može biti uračunat u izdržavanje kazne, ali slijedom toga pravila, onda je Sud trebao Ćoriću i drugima osigurati liječenje unutar haaškoga pritvora.

Sud ga poslao u bolnicu

- Ćorić nije samovoljno tražio da bude upućen na liječenje, nego se radilo o preporuci liječnika. Kako haaški pritvor nije imao uvjete za Ćorićevo liječenje, on je upućen u medicinske centre gdje je bio podvrgnut operativnim zahtjevima. Stoga bi bilo logično da mu se razdoblje provedeno u bolnici uračuna u zatvorsku kaznu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije