Sarajevo

Guverner Centralne banke sastao se s izaslanstvom MMF-a

softić i MMF
03.11.2015.
u 11:35

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Senad Softić sa suradnicima razgovarao je danas u Sarajevu sa izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje je predvodio šef Misije MMF za BiH Nadeem Ilahi

Misija MMF boravi u BiH kako bi sa predstavnicima vlasti razgovarala o mogućem novom aranžmanu ove financijske institucije sa BiH. Tijekom razgovora, MMF je iskazao snažnu potporu opredjeljenju CBBiH u nastavku provedbe monetarne politike CBBiH u okviru valutnog odbora, te je istaknuta važnost stabilne monetarne politike koja predstavlja temelj ekonomskih politika u BiH i važan preduvjet ekonomskog rasta. Guverner CBBiH upoznao je izaslanstvo MMF-a o aktivnostima koje provodi CBBiH, istakavši kako će CBBiH do kraja godine donijeti Strateški plan poslovanja koji uključuje i strateške ciljeve, za naredno šestogodišnje razdoblje. Također, razgovarano je i o ulozi CBBiH u oblasti koordinacije bankarske supervizije i angažmanu CBBiH u financijskom sektoru u cjelosti. Tijekom boravka izaslanstva MMF-a u BiH, bit će održano još sastanaka predstavnika CBBiH i MMF-a na tehničkoj razini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije