sarajevo

Guverner CBBiH razgovarao s britanskim veleposlanikom u BiH

posjeta
05.04.2016.
u 20:42

Britanski veleposlanik u BiH Edward Ferguson posjetio je danas Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH) gdje je razgovarao s guvernerom Senadom Softićem.

Guverner Softić prezentirao je veleposlaniku Fergusonu osnovne makroekonomske pokazatelje, a posebna pažnja bila je posvećena stanju u financijskom i bankarskom sektoru. Guverner je istakao kako CBBiH ima dobru suradnju s predstavnicima bankarskog sektora, te da očekuje da zajedno intenzivno rade na identifikaciji, definiranju potreba i jačanju bankarskog sektora s ciljem stvaranja modernog i pouzdanog  financijskog sistema u BiH.  

Guverner je također napomenuo da se i Reformska agenda dotiče financijskog sektora u BiH u dijelu koji se odnosi na pitanje unapređenja bankarske supervizije u skladu s međunarodnim standardima te u dijelu gdje se pokušavaju naći načini za oživljavanje bankarskog sektora u oblasti kreditiranja.

 - Centralna banka Bosne i Hercegovine ima koordinacijsku ulogu u bankarskoj superviziji u BiH i ova uloga će biti intenzivirana u skladu sa zakonskim ovlaštenjima ove institucije. Također, jačat će i koordinacijska uloga Centralne banke Bosne i Hercegovine u očuvanju financijske stabilnosti kroz intenzivniju suradnju u okviru Stalnog odbora za financijsku stabilnost - kazao je guverner u razgovoru s britanskim veleposlanikom.

Veleposlanik Ferguson je istakao značaj Centralne banke Bosne i Hercegovine u financijskom sektoru i podržao njene sadašnje i buduće aktivnosti, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?