Ministrica civilnih poslova BiH

Gudeljević: Kulturom gradimo mostove kojima generacije prelaze

22.11.2021.
u 17:45

Barem mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo da je međukulturni dijalog i uvažavanje različitosti ključ svakog uspjeha - istaknula je u Gudeljević

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević danas je u Narodnom pozorištu u Sarajevu sudjelovala na otvaranju Dana ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini. Svečanom otvaranju ovog kulturnog događaja nazočili su i veleposlanik Ruske Federacije Igor Kalabuhov i ravnatelj Departmana muzeja i vanjskih odnosa u Ministarstvu Aleksandar Voronko.

- Neka širina kulture ruskog naroda bude motiv i kroz dijalog koji će danas biti otvoren, a podjednako je simboličnog naziva: 'Očuvanje duhovnih vrijednosti kao temelj za međukulturni dijalog'. Barem mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo da je međukulturni dijalog i uvažavanje različitosti ključ svakog uspjeha - istaknula je u Gudeljević u obraćanju povodom otvaranja izložbe „Najljepša zemlja“.

Gudeljević je izrazila i uvjerenje da će  „Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini“ prerasti u tradiciju te da će bogato i raznoliko nasljeđe ruske kulture biti inspiracija i potpora svima nama da se dodatno angažiramo na zaštiti i promociji kulturne baštine svih naroda u Bosni i Hercegovini s našim prijateljima iz Ruske Federacije.

Na kraju je nazočne podsjetila da kultura spaja, se preko kulture upoznajemo i konačno kulturom gradimo mostove kojima generacije prelaze, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije