Žrtve rata

Grobnica Radiče kod Mostara minirana i zabetonirana

starohrvatska grobnica (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
19.12.2014.
u 16:19

“Postoje određene informacije o jami na lokaciji Radiče u blizini Mostara za koju postoji informacija da se tu nalaze posmrtni ostaci većeg broja žrtava s područja Hercegovine, među kojima je najveći broj žrtava srpske nacionalnosti’’, potvrdio je za medije glasnogovornik Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Boris Grubešić.

Naime, srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine objavilo je informaciju kako se u mjestu Radiče u okolini Mostara nalaze grobnice te da se do informacija o postojanju grobnice došlo zahvaljujući suradnji Tužiteljstva za ratne zločine Srbije i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

“Radi se o vrlo opsežnoj potrazi koja se odnosi na veliki broj ratnih zločina počinjenih tijekom 1993. i 1994. godine nad više stotina žrtava”, navedeno je u priopćenju srbijanskog tužiteljstva. Grubešić je, pak, rekao kako Tužiteljstvo BiH poduzima određene aktivnosti vezano uz početak ekshumacije

na toj jami. “Problem je u tome što je jama zatrpana, betonirana, a to područje je i minirano, pa će biti potrebna velika sredstva i angažman mnogih institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se tu izvršila ekshumacija i utvrdio broj posmrtnih ostataka koji se tu nalaze i identificirale žrtve jer postoje pretpostavke da se na toj lokaciji nalazi veći broj posmrtnih ostataka’’, rekao je Grubešić.

Dodao je kako će u sljedećem razdoblju poduzeti aktivnosti prema institucijama u Bosni i Hercegovini da se pokrene ta ekshumacija.

Ključne riječi

Komentara 2

CO
cope
02:01 20.12.2014.

Naslov je pogresan nisu zrtve rata vec ZRTVE ZLOCINA.

CO
cope
01:55 20.12.2014.

Mjesto nije Radica vec se jama zove Radaca I nalazi se u Gorancima kod Mostara,i tu su ekstremisti HVO-a uz saglasnost svojih predpostavljeni bacali 1992-1995 ubijene Srpske i Bosnjacke civile .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije