Rezultat razgovora

Grlić-Radman za Večernjak: Hrvatska uskoro normalizira situaciju s BiH oko prijelaza granice

29.06.2020.
u 12:43

"Uskoro će sve biti normalno", izjavio je za Večernji list ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman pojašnjavajući što je rezultat razgovora u hrvatskoj Vladi i telefonske komunikacije s bosanskohercegovačkom kolegicom Biserom Turković oko ukidanja dvotjedne karantene za građane BiH prigodom ulaska u Hrvatsku. Ova odluka Vlade RH koja je bila rezultat povećanja broja zaraženih osoba koronavirusom u BiH i drugim zemljama Zapadnog Balkana, izazvala je oštra reagiranja. Posebice stoga jer je veliki broj njih planirao uputiti se prema Jadranu nakon što su temperature naglo porasle. 
Ranije je i ministrica Turković izjavila kako će Hrvatska "omekšati" mjere prema građanima BiH. Prvi korak je ukidanje zabrane tranzita prema Neumu preko Graničnog prijelaza Doljana. Zbog toga je i odustala od prijedloga za uvođenjem protumjera građanima Hrvatske za prolaz kroz Neum. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?