Oštro u emisiji Hrvatskog radija
Povratak na članak

Grlić Radman: Komšić neka podnese ostavku ako je protiv konstitutivnosti naroda

Komentari 5

IJ
I ja tebi
14:29 08.09.2021.

Da Bošnjaci koji biraju Komšića za hrvatskog člana preddjedništva imaju i malo morala i poštenja ova zbrka se nikada nebi desila . Zdrav razum kaže Ša se oni imaju petljati . Sad su zakuhali pa i nek kusaju . Ilili će Hrvati birati svog člana ili nikad napredak u BiH.

VL
IN
ima_nešto
13:43 08.09.2021.

To je bio samo Bakirov Experiment. SDA je radila samo na izjednačavanju interesa sa Srbijom i Republikom Srspkom. Onda im je Inzko u dogovoru sa Šmidtom za zakonom o negiranju zadao udarac i prekinio to prijateljstvo. Bakir je slao SDA članove u Beograd da kažu Vučiću da se ne uzbuđuje zboh diskusija o rezolucijama u Sarajevu. I sad taj zakon izvana. 15g uzaludnog rada sve za džaba. SDA taj zakon ne odgovara uopšte, jer su Srbi sad okrenuli leđa. Jer skoro svi negiraju srebrenicu. I sad Šmidt želi smiriti strasti u Federaciji i dolazi sigurno promjena izbornog zakona ili nešto slično ali Bošnjaci ili Srbi neće moći više birati hrvatima predstavnika u predsedništvu. Tako da Komšiću ni Bakir više ne može pomoći. Jer je SDA preostala samo Hrvatska i EU. Republika Srpska je za njih već sad izgubljena, a možda i BiH ako Hrvati ne pomognu i ne naprave dugotrajni pritisak na svako odcjepljenje. A nove krize dolaze. KAd dođe glad i neimaština onda veliki narodi uzmu šta im treba.

VL
LO
lokve
14:14 08.09.2021.

ovaj ništa ne čiita kako li je izabran zar nisu imali nekog pametnijeg, šta ovdje nije jasno : Predsjedništvo BiH se sastoji od 3 člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednogg Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije RS.1. Izbor i trajanje mandataa. Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg donosi Parlamentarna Skupština

VL
Avatar southman
southman
14:02 08.09.2021.

Prvo zakon a onda entiteti po Belgijskom modelu. Tek će onda zavladati mir u BiH.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.