Sastojci
TIJESTO
- 25 dkg griza
- 1 prašak za pecivo
- 15 dkg oraha
- 25 dkg šećera
- 1 dl ulja
- 2-2,5 dl mlijeka
- 1 jaje
- 2 jabuke
- 1 žlica ruma
- 1 vanilin šećer
- 1 limun
- malo soli
ČOKOLADNA GLAZURA
- 10 dkg čokolade
- 4 žlice šećera
- 2 žlice ulja
- 4 žlice mlijeka
Priprema
1.U posudu dodati griz, prašak za pecivo, mljevene orahe, šećer, ulje, mlijeko, jaje, naribane jabuke, rum, malo soli, vanilin šećer i naribanu koticu limuna. Sve sastojke dobro izmiješati mikserom.
Namastiti lim za pečenje ili staviti papir za pečenje te izliti smjesu. Staviti u zagrijanu pečnicu na 180°C oko 30 minuta. Ostaviti kolač da se malo ohladi.
2.Napraviti čokoladnu glazuru od navedenih sastojaka i još toplu preliti preko pečenog tijesta. Ostaviti da se ohladi i da se glazura stisne.