NEVJEROJATNA NESREĆA

Grbavi kit ga progutao pa ispljunuo: Pomislio sam - gotovo, mrtav sam!

12.06.2021.
u 19:29

Michael Packard, lovac na jastoge, ronio je na dubini od 10 metara ispod površine mora kod rta Cape Cod u američkoj saveznoj državi Massachusetts kada ga je progutao grbavi kit.

- Odjednom sam osjetio snažno guranje i iduće što sam vidio bila je potpuna tama. Osjetio sam da se mičem i da kit stišće mišiće u ustima - kazao je Michael, prenosi Cape Cod Times. Prvo je pomislio da se nalazi unutar velike bijele psine, ali nije osjetio zube, niti zadobio očite ozljede. Ubrzo mu je sinulo da ga je progutao kit.

"Pomislio sam da nema načina da izađem od tamo. Gotov sam, mrtav sam. Jedino o čemu sam razmišljao su bili moji sinovi", prisjetio se Packard. Opremljen ronilačkom opremom, počeo se boriti unutar kita te je osjetio da je kit počeo mahati glavom. Zaključio je da mu se ne sviđa to. Oko 30-40 sekundi proveo je u kitu prije nego ga je ispljunuo.

Vidio sam svjetlo. On je počeo mahati glavom i i potom sam shvatio da sam vani (u vodi) - kazao je. Josiah Mayo u tom trenutku se nalazio na brodu te je vidio kada je kit izronio na površinu i izbacio njegovog kolegu te mu je priskočio u pomoć. U bolnici je ustanovljeno da mu je samo oštećeno mekano tkivo na nozi. Stručnjaci pojašnjavaju da je kit vjerojatno bio nezreo te da je loveći male ribe slučajno progutao muškarca.
 

 

 

Ključne riječi
kit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?