Radovi u punom su jeku

Gradska dvorana Stolac dobiva grijanje, rade se zidovi, otvori...

26.02.2024.
u 14:47

Na gradilištu Gradske sportske dvorane u Stocu živo je. Radovi na dvorani u punom su jeku, a što se trenutačno radi, kazali su za stolac.city iz Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i obnovu Grada Stoca.

Višemilijunski projekt

Višemilijunski je to projekt čija je izgradnja počela u kolovozu 2022. godine, a riječ je o javnom prostoru koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje, dok će sama dvorana imati dvije tribine s 1000 sjedećih mjesta. Krajem studenoga lani postavljena je čelična konstrukcija i završeno je pokrivanje dvorane.

Prostorije sportske dvorane su: istočno stubište, zapadno stubište, galerija - caffe bar za potrebe natjecatelja i gledatelja, istočna tribina i zapadna tribina. Na tribinama će biti 1000 sjedećih mjesta. Površina istočne tribine je 349,25 četvornih metara, a zapadne 575,60 četvornih metara. U predvorju su smješteni prostori recepcije, garderobe, ured voditelja centra, tehnička soba i prostor za osiguranje zgrade. U prostoru međurazine smješteni su i sanitarni čvorovi za natjecatelje, trenere i suce te prostor za sprave. Na južnoj strani zgrade projektirana su dva dodatna izlaza za slučaj nužde.

Iz Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i obnovu Grada Stoca kazali su kako se trenutačno rade strojarske instalacije; grijanje, ventilacija i hlađenje, potom elektroinstalacije; vodovod i kanalizacija, unutarnja izrada zidova u poslovnim prostorima, vanjski otvori, fasadni paneli, fasada na poslovnim prostorima, čelična konstrukcija na ulaznoj fasadi.

Sve prema planu

Za sada radovi teku prema planu, nema nikakvih problema, kazali su iz Gradske uprave za stolac.city.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?