MOSTAR:

Građani zainteresirani za sudjelovanje u uređenju svoga grada

dvorište
06.04.2016.
u 18:12

Mostar se ovih dana priprema za nadolazeću manifestacije, Sajam gospodarstva, Melodije Mostara i Mostarsko proljeće, pa se gradske ulice i zelene površine uređuju kako bi se veliki broj gostiju osjećao što ugodnije. Tako je jučer Odjel za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara završio sadnju tri tisuće sadnica lavande na gradskoj prometnici na Bulevaru, na potezu od Franjevačke crkve do naselja Čekrk.

Kako bi se  svi građani uključili u aktivnosti uređivanja grada, Grad Mostar je raspisao natječaj putem kojega će se birati najljepše uređeno dvorište ili okućnica, školsko dvorište, balkoni i terase stambenih objekata, kao i najuređeniji gradski prostor.

Velika zainteresiranost

Natječaj je objavljen na web stranici Grada Mostara www.mostar.ba, a sve prijave potrebno je dostaviti na adresu Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave (Ulica Braće Fejića br. 51, 88104 Mostar, putem pošte, predajom na protokolu Gradske uprave, elektronskim putem na e-mail adresu: komunala@mostar.ba ili na faks broj 036 / 505 502 najdalje do 6. svibnja.2016. Dodatne informacije oko provođenja ovog natječaja svi zainteresirani mogu dobiti u Odjelu za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara, a kontakt osoba je Bojan Spasojević.

Kategorije za koje je raspisan natječaj su: najuređenije školsko dvorište (Osnovne škole/Srednje škole), najljepši balkon/terasa, najuređenije  dvorište (okućnica), najuređeniji gradski prostor (dvorište stambenih blokova), najuređenije dvorište fakulteta (Univerzitet/Sveučilište) i najuređenije dvorište vrtića i ustanove za djecu s posebnim potrebama.

“Većinom preferiramo da se prijave šaljem putem protokola objavljenog na stranici Grada. Putem protokola je potrebno poslati zahtjev za prijavu na natječaj zajedno s dvije fotografije uređenog prostora, točnom adresom lokacije na kojoj se nalazi prostor, kategorijom za koju se prijavljuje i ime osobe koja prijavljuje”, kazao je Dnevnom listu Bojan Spasojević iz Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, dodavši da već do sada ima oko 20 prijava.

“Veliki je broj zainteresiranih, posebice škola kako bi mogli aplicirati za natječaj. Svakodnevno imamo pozive ljudi koji su zainteresirani, i to u svim kategorijama”, izjavio je Spasojević.

Za najbolje su osigurane novčane nagrade u vrijednosti od 1000, 750 i 500 KM za škole, 150, 100 i 50 KM za balkone i terase, 200, 150 i 100 KM za najljepši gradski prostor, dok su za uređenje fakultetskih zelenih površina predviđene dvije nagrade, i to u sadnom materijalu ili robnoj nagradi u protuvrijednosti od 1250 KM. Za vrtiće i ustanove za djecu s posebnim potrebama su osigurane posebne nagrade.

Raznovrsne aktivnosti

Pored raznovrsnih aktivnosti na poboljšanju i uređenju gradskog prostora, vrši se i bojenje stupova za rasvjetu. Prethodni vikend su obojeni stupovi na Španjolskom trgu, dok su jučer bojeni na raskršću kod Doma zdravlja na Bulevaru.

Grad Mostar objavljenim natječajem želi unaprijediti odgovornosti prema zaštiti životne sredine. Obzirom na veliku zainteresiranost Mostaraca za navedeni natječaj, Mostar bi mogao barem nakratko riješiti gorući problem s kojim se građani godinama bore, a to je borba za čistiji i ljepši grad, piše Dnevni list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?