potpisivanje peticije

Građani traže uvođenje kazne doživotnog zatvora nakon brutalnog ubojstva

Otisak.ba
17.01.2020.
u 14:34

Potpisivanje peticije organizirano je tijekom mirnog skupa na Trgu pravde, gdje su se okupili članovi obitelji ubijenog Brčaka Edina Zejćirovića, njegovi prijatelji i sugrađani

U Brčkom je danas počelo potpisivanje peticije za uvođenje kazne doživotnog zatvora. Peticija će biti proslijeđena Skupštini Brčko distrikta BiH, Narodnoj skupštini RS, Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje peticije organizirano je tijekom mirnog skupa na Trgu pravde, gdje su se okupili članovi obitelji ubijenog Brčaka Edina Zejćirovića, njegovi prijatelji i sugrađani kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u društvu i zatražili uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteža kaznena djela, prenosi Federalna.ba.

Mirza Fazlić, odvjetnik obitelji Zejćirović, novinarima je rekao kako kazna doživotnog zatvora ima preventivno djelovanje prema suzbijanju najtežih oblika kaznenih djela, a da ne postoji u kazneno-pravnom zakonodavstvu u BiH.

„U europskom zakonodavstvu postoji takva vrsta kazneno-pravne sankcije i neke zemlje u okružju su je već uvele, dok su druge u postupku predlaganja takvih izmjena i dopuna zakona o kaznenom postupku“, napomenuo je Fazlić.

Istaknuo je da obitelj Zejćirović ima puno povjerenje u rad pravosudnih institucija Brčko distrikta.

Obitelj od Tužiteljstva očekuje provođenje brze i efikasne istrage, podizanje optužnice protiv četiri uhićene osobe osumnjičene za ubojstvo Edina i kvalitetno zastupanje optužnice kod sudova.

Podsjetimo, Edin Zejćirović je otet, potom mučen i ubijen 17. studenoga u Vučilovcu kod Brčkog. Njegovo tijelo pronađeno je u rijeci Savi.

Policija Distrikta je pronašla osumnjičene za to ubojstvo, a riječ je o Suvadu Djedovića, Suanu Haliloviću, Nihadu Hukiću i Samidu Šabanoviću, protiv kojih je otvorena istraga. Trenutno se nalaze u pritvoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije