ZNATE LI O KOME SE RADI?

Grad u BiH uvršten među mjesta s najviše dvoraca u Europi

22.03.2024.
u 07:48

Sarajevo se našlo se na osmom mjestu s četiri dvorca

Istraživanje dvorca može biti prekrasno iskustvo tijekom vašeg odmora, a to je i aktivnost koja privlači sve dobne skupine.U Europi postoje brojni dvorci koji privlače turiste iz cijeloga svijeta, piše Croatia Week. Međutim, koji se europski grad ističe kao ultimativno središte dvoraca? 

Ubuy je proveo istraživanje kako bi utvrdio broj dvoraca u velikim europskim gradovima i izračunao gustoću dvoraca na 100.000 četvornih metara. Istraživanje je otkrilo da Zagreb u susjednoj Hrvatskoj dijeli 7. mjesto s Larnakom na Cipru, s impresivnim brojem od 5 dvoraca. Dok se Sarajevo  našlo na 8. mjestu s 4 dvorca.

To znači otprilike 0,78 dvoraca na svakih 100 000 četvornih metara. 

 

Foto: Ubuy

 

Na prvom se mjestu našao Istanbul s impresivnih 12 dvoraca, a slijedi ga Rim s 11. Treće mjesto dijele Berlin i Napulj s devet dvoraca, dok su se, sa osam dvoraca, na četvrtom mjestu našli Ankara, Graz i Beč. Na popisu se našao i grad u  Bosni i Hercegovini. Naime, Sarajevo se našlo se na osmom mjestu s četiri dvorca. 

Analizirani su europski glavni gradovi i dva dodatna grada u svakoj zemlji (na temelju broja stanovnika) kako bi se pronašle najbolje žarišne točke za dvorce i palače. Podaci o gradovima i veličinama prikupljeni su iz Pregleda svjetskog stanovništva od 2023. Za prebrojavanje dvoraca istraživanje je koristilo TripAdvisorovu kategoriju 'dvoraca'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije