Naslovnica Vijesti

Grad Mostar dobio obećanje za pomoć odlaganja mulja

Naglašena je potreba za iznalaženje sustavnog rješenja na razini države Bosne i Hercegovine kada su u pitanju održivost postrojenja i zbrinjavanje mulja
22. svibnja 2019. u 12:44 0 komentara 58 prikaza

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u gradskoj vijećnici izaslanstvo Svjetske banke u kojem su bili Mariem Sherman, direktorica za operacije i strategiju za Europu i Centralnu Aziju i Emanuel Salinas, šef ureda Svjetske banke u BiH sa suradnicima, a sastanku je bila nazočna i Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara.

Tema sastanka bila je puštanje u rad pročistača za tretman otpadnih voda, kao i tematika vezana za taj projekt. Na sastanku je bilo riječi i o otvorenim pitanjima koja se vežu uz održivost samih postrojenja, ne samo u Mostaru već i u cijeloj BiH. Također, istaknut je i problem odlaganja mulja s kojim se susreću svi gradovi u BiH koji imaju pročistač otpadnih voda.

Naglašena je potreba za iznalaženje sustavnog rješenja na razini države Bosne i Hercegovine kada su u pitanju održivost postrojenja i zbrinjavanje mulja. S tim vezi Grad Mostar je dobio obećanje kako će tehnički eksperti Svjetske banke pomoći sa svojim iskustvima koje su stekli rješavajući slične probleme na ranijim projektima.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi izaslanstvo je obišlo i pročistač i na mjestu događaja upoznalo se s projektom, priopćeno je iz Ureda za informiranja Grada Mostara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.