Na današnjoj sjednici GV-a rebalans proračuna i odluka o isplati novčane pomoći

Grad Ljubuški osigurao za umirovljenike 200.000 KM

30.11.2022.
u 12:28

Prvi put ove godine Grad Ljubuški osigurava novac za isplatu božićnica za gotovo 2000 umirovljenika. Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški naći će se odluka o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022., piše Večernji list BiH.

Uz nadolazeće blagdane

Ako tu odluku podrže gradski vijećnici, a očekivati je da hoće, 1980 umirovljenika koji imaju adresu prebivališta u ovom zapadnohercegovačkom gradu dobit će po 100 KM jednokratne novčane pomoći.

Kako se navodi u odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022., pravo na naknadu imaju umirovljenici koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete: imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog, korisnici su najniže isplaćene mirovine u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 31. listopada 2022. godine te se nalaze na listi korisnika najniže isplaćene mirovine koju je načinio Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje na dan 31. listopada 2022. Za primjenu navedene odluke Grad Ljubuški rebalansom proračuna izdvaja 200.000 KM.

- Utvrđeni iznos sredstava u povodu nadolazećih blagdana Grad Ljubuški će sukladno zaključenom sporazumu uplatiti na bankovni račun Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji će iste isplatiti umirovljenicima. Isplata u povodu nadolazećih blagdana izvršit će se uz isplatu mirovina za prosinac putem Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje - navodi se u odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022. godine.

Unijeti svjetlost u domove

Prema riječima gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedrana Markotića, cilj te odluke je olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su svakako umirovljenici koji primaju najniže mirovine.

- Svjesni činjenice da ova inflacija i stalni rast cijena najviše pogađaju one s najnižim primanjima, primjenom ove odluke pokušat ćemo unijeti barem malo svjetlosti u njihove domove tijekom nadolazećih blagdana - kazao je gradonačelnik Ljubuškoga Vedran Markotić.

Inače, na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća naći će se i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu, potom prijedlog zaključka o stavljanju nacrta odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. na javnu raspravu, kao i prijedlog odluke o prestanku svojstva javnog dobra u općoj uporabi dijela nekretnine označene kao k. č. broj 3337, površine 148 m2, upisane u posjedovni list broj 105 u K. O. Prolog te nekretnine označene kao k. č. broj 2426, površine 554 m2, upisane u posjedovni list broj 205 u K. O. Vojnići-Dole. Vijećnici će razmatrati i prijedlog zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?