VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA VEČERNJEG LISTA ‘DARUJMO IM DOM’

Grad Dubrovnik i gradonačelnik Vlahušić pomažu u izgradnji doma u Mostaru

05.01.2017.
u 07:00

Hladno vrijeme posljednjih dana usporilo je radove na objektu Dompes u Mostaru. Kako nam je potvrdio voditelj projekta fra Iko Skoko, zbog iznimne hladnoće prekinuti su radovi, ali čim se vrijeme ponovno stabilizira, radovi idu dalje. Ali, hladnoća ne može oslabiti snagu projekta. - Grad Dubrovnik uključio se u akciju pomoći izgradnje doma u Mostaru! Jedna studentska soba zvat će se Grad Dubrovnik. Hvala gradonačelniku dr. Andri Vlahušiću i svim Dubrovčanima, kazao je fra Iko Skoko u povodu vrijedne donacije prvog čovjeka grada Dubrovnika. Također, kako nam je rekao fra Iko, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske potpomogao je projekt s još 300 tisuća kuna.

Dom za 150 studenata

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, na čelu s voditeljem projekta fra Ikom Skokom, započeo je u Mostaru u siječnju 2015. godine gradnju doma za 150 siromašnih studenata iz brojnih obitelji. U sklopu toga objekta bit će i pučka kuhinja, kao i centar za dijalog. U velikoj akciji izgradnje pod nazivom “Darujmo im dom” sudjeluje i Večernji list. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web-stranici www.dompes-mo.com, kao i na Facebook stranici Dompesa. - Zahvalni smo svima, od učenika, preko ministranata, do Vlade RH. Vlada jedno međusobno povjerenje i zato smo jako sretni, naglasio je fra Iko Skoko i istaknuo da radovi idu i više nego dobro. - Ne idu po planu, nego sto puta prije plana. Nismo imali osiguran novac da kažemo kad ćemo završiti, a sad već imamo datume. Studentski dom zvat će se po Majci Tereziji, pučka kuhinja po fra Didaku Buntiću i centar za dijalog po sv. Franji. “Darujmo im dom” akcija je koju pokreće Večernji list za izgradnju sobe siromašnim studentima i pomoć izgradnji studentskog doma u Mostaru. Prilozi se mogu uplatiti na: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, UniCredit Bank d.d. Mostar. br. računa: 3381302232342778; ili devizni račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, SWIFT: UNCR BA 22 , IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, 
Kardinala Stepinca b.b., 88000 Mostar, BiH.

Ključne riječi
Dom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije