Čović - Kačo

Građane Slovačke i BiH vežu tradicionalno duge i prijateljske veze

20.11.2017.
u 12:50

Novoimenovani veleposlanik Republike Slovačke u BiH Martin Kačo je na početku predaje akreditivnih pisama predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću rekao da građane Slovačke i BiH vežu tradicionalno duge i prijateljske veze, te istaknuo uvjerenje u zajedničku europsku budućnost dviju zemalja.

Istaknuo je da regija Balkana ostaje jedan od prioriteta slovačke vanjske politike.

Čović se zahvalio na podršci i angažmanu Slovačke u procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, osobito tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Slovačke Vijećem Europske unije. Istaknuto je da se zajedničkim snagama može postići ubrzanje procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Politički odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke su ocijenjeni kao jako dobri, bez otvorenih pitanja, o čemu svjedoči i  zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na visokoj i najvišoj razini. Iskazano je zanimanje za poboljšanjem ekonomskih odnosa, koje bi pratilo izuzetno zadovoljavajuće političke odnose.

Čović je upoznao Kaču s aktivnostima na ispunjenju uvjeta za stjecanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji, kao i za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

Čović je poželio novoimenovanom veleposlaniku Republike Slovačke uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?