GPBiH sudjelovala u Međunarodnoj operativnoj akciji 'Icarus 2017'

18.09.2017.
u 12:54

Granična policija BiH sudjelovala je u Međunarodnoj operativnoj akciji "Icarus 2017", koja je od 4. do 14. rujna realizirana na međunarodnim aerodromima u Albaniji, Austriji, Crnoj Gori, Makedoniji, Moldaviji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Akciju "Icarus 2017" provodili su policijski službenici zemalja potpisnica Konvencije o policijskoj suradnji u Jugoistočnoj Europi, pod pokroviteljstvom DCAF-ovog Programa granične sigurnosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Cilj operativne akcije bio je detaljnim provjerama na prvoj i drugoj liniji spriječiti i otkriti kaznena djela i prekršaje u vezi s krivotvorenjem i zloupotrebom dokumenata, krijumčarenjem ljudi, roba, opojnih sredstava i oružja, te otkriti osobe koje potražuju nadležni organi ili putnike za koje se osnovano sumnja da su počinitelji prekršaja.

Tijekom akcije u svim zemljama na prvoj i drugoj liniji pregledane su 395.004 osobe, a otkrivena su 24 slučaja krivotvorenja isprava, četiri krijumčarenja opojnih droga, jedan slučaj krijumčarenja osoba, 92 osobe i četiri dokumenta koja potražuju nadležni organi, četiri osobe koje se dovode u vezu s terorizmom i veći broj prekršaja.

Međunarodna operativna akcija "Icarus 2017." u BiH je realizirana na aerodromima u Sarajevu i Tuzli, gdje je na 25 međunarodnih letova pregledano 7.022 putnika.

Predstavnici DCAF-ovog Programa granične sigurnosti ocijenili su akciju veoma uspješnom, uz značajan doprinos u otkrivanju i suzbijanju svih oblika nezakonitosti na međunarodnim aerodromima, a samim tim i podizanju stupnja sigurnosti u zemljama sudionicima, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije