po Interpolovoj tjeralici

GP u Sarajevu uhitio Rusa osumnjičenog za članstvo u terorističkoj skupini

22.03.2018.
u 18:23

Zahvaljujući postrojbi Granične policije BiH, dvadesetčetverogodišnji Altamirov Akhmed, državljanin Ruske Federacije, lišen je slobode jučer u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, piše Večernji list BiH. Riječ je osobi koja se nalazi u Interpolovoj bazi tjeralica pod mjerom “lišiti slobode” zbog sudjelovanja u ilegalnoj vojnoj formaciji kao član terorističke skupine.

Kako neslužbeno doznajemo, jučer je u 11.10 sati, na letu Istanbul - Sarajevo, zrakoplovne kompanije Turkish Airlines, kontroli putovnica putnika pristupila osoba Altamirov Akhmed, sin Ramazana, rođen 1994. godine u Ruskoj Federaciji. Identitet osobe utvrđen je na osnovi putovnice Ruske Federacije. Prilikom unosa podataka u sustav za obradu podataka “GP2011”, isti je signalizirao da se osoba nalazi evidentirana u Interpolovoj bazi tjeralica pod mjerom “lišiti slobode”.

Tjeralicu je izdao NCB Moskva, a datum raspisivanja iste je 11. kolovoza 2016. godine, i to zbog sudjelovanja u ilegalnoj vojnoj formaciji kao član terorističke skupine. Kako se doznaje iz Granične policije Bosne i Hercegovine, izvršena je ASF provjera za osobom preko OC Granične policije BiH te je tom prilikom potvrđeno da je za predmetnom osobom tjeralica aktivna. Nakon izvršenih provjera u 12.35 sati, telefonom je kontaktirana dežurna sutkinja Suda BiH koja je naložila da se osoba liši slobode i sprovede u prostorije Suda Bosne i Hercegovine.

U 12.45 sati osoba je lišena slobode i telefonom je kontaktiran ovlašteni sudski tumač za ruski jezik uz pomoć kojeg su privedenoj osobi priopćena prava, na koje ista nije imala primjedbi.
U 13.05 sati telefonom o svemu je obaviješteno Veleposlanstvo Ruske Federacije u Sarajevu, a u 15 sati osoba je predana Sudskoj policiji Suda BiH. Kako doznajemo, privedena osoba kod sebe nije imala oružje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije