Traži se rješenje dugogodišnjeg problema

GP nedostaje 405 djelatnika, traže odobrenje za prijem još 120 službenika

granicna
19.03.2015.
u 09:32

Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine trenutačno nedostaje čak 405 policijskih službenika. Iako je u tijeku prijem novih djelatnika u ovu policijsku agenciju, njihovim stupanjem u radni odnos neće biti u potpunosti riješen problem s kojim se Granična policija Bosne i Hercegovine suočava već duži niz godina. “Prijemom novih 120 kadeta u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine samo će se djelomično riješiti problem kadrovskog manjka s kojim se ova policijska agencija suočava već duže razdoblje i koji u perspektivi može narušiti njen dalji razvoj sukladno standardima Europske unije”, izjavio je ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić.

Vijeće ministara

On dodaje da prema postojećem pravilniku o unutarnjem ustrojstvu trenutačno ovoj policijskoj agenciji nedostaje čak 405 policijskih službenika. Ipak, prijem novih djelatnika ne ovisi isključivo o menadžmentu ove policijske agencije. “Prijem novog broja djelatnika zavisi od raspoloživih financijskih sredstava, a napomenuo bih da smo i ove godine tražili prijem novih 120 kadeta, te da očekujemo odobrenja tog prijema od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine”, kazao je Galić. Podsjetio je da je trenutačno u tijeku realizacija Javnog oglasa za prijem kadeta 7. klase Granične policije BiH kojim bi se trebalo primiti 100 kadeta u činu policajac i 20 u činu mlađi inspektor. “Ovih dana provodi se provjera tjelesne sposobnosti onih kandidata koji su prethodno uspješno prošli fazu pismenog testiranja. Nakon toga slijedi intervju, provjera zdravstvene i psihofizičke sposobnosti kandidata i utvrđivanja nepostojanja sigurnosnih smetnji za pristup podacima određenog stupnja povjerljivosti”, navodi direktor Granične policije BiH. Kadeti koji ispune sve uvijete će proći i obuku od 12 mjeseci za čin policajca, a četiri mjeseca za čin mlađeg inspektora.

Veliko zanimanje

Inače, za javni oglas za prijem kadeta 7. klase Granične policije BiH pokazano je veliko zanimanje među mladim ljudima diljem Bosne i Hercegovine o čemu najbolje govore podaci o prijavljenima. Prema podacima Granične policije BiH, na testiranje za prijem u Graničnu policiju koje je obuhvaćalo test općeg znanja i izradu eseja pozvano je 4502 kandidata, od čega je bilo 3186 onih koji su se prijavili na natječaj na radna mjesta u činu policajca i 1316 kandidata za radna mjesta u činu mlađeg inspektora. Na testiranje je izišlo 3412 kandidata, od čega je 2423 radilo test za radno mjesto čin policajac, a 989 za radno mjesto čin mlađi inspektor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije