Župa Uznesenja BDM

Gospojinskim zornicama počele priprave za patron u žepačkoj župi Osova

04.08.2017.
u 07:20

Jedna od najstarijih župa žepačkoga dekanata - Uznesenja BDM na nebo u Osovi u srijedu, 2. kolovoza, na blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkulu, započela je pripravu za svoj patron - Uznesenje BDM na nebo. Prema riječima fra Antuna Perkovića, ovaj blagdan je drugi patron za vjernike župe Osova. Tim povodom služene su rana i pučka misa koje je predvodio fra Ivica Vrbić.

Gospojinske zornice

Kao i proteklih godina, od jučer, 3. kolovoza, župna zajednica se misama zornicama, koje počinju u 6 sati, pripravlja za proslavu patrona. U sljedećih dvanaest dana svako jutro vjernici će imati prigodu za obilazak crkve, zavjetne molitve, kao i mogućnost ispovjedi i pomirenja.

- Crkva će biti otvorena za sve vjernike, štovatelje Gospe, već od pet sati svako jutro za sve koji žele u miru i tišini obaviti svoje zavjete. Gospojinske zornice posjećuje veliki broj vjernika iz okolnih župa koji u rane jutarnje sate pješače i više desetaka kilometara kako bi tražili zagovor Nebeske Majke.

Molitva i odricanje

Mise zornice u osovskom kraju predstavljaju jedinstven primjer priprave za blagdan Velike Gospe. To je vrijeme kada mnogobrojni štovatelji Majke Božje žele na poseban način kroz molitvu, odricanje i pobožnosti iskazati joj ljubav, moliti se za svoje potrebe i zahvaliti za pružene milosti. Vjernici rado dolaze u osovsko svetište - istaknuo je u razgovoru za Radio Žepče fra Antun Perković, župnik župe Osova.

Misom uočnicom 14. kolovoza u 19 sati počinje samo slavlje Velike Gospe uz procesiju s Gospinim kipom. Misu uočnicu, kao i svečanu pučku misu, na sam patron predvodit će fra Danijel Nikolić, odgajatelj bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije