Na Mostarskom sajmu

Gospodarske komore Hrvatske i Federacije potpisale Sporazum o suradnji

10.04.2018.
u 12:24

Na "Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2018" u utorak je potpisan okvirni Sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Gospodarske komore Federacije BiH.

U prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plankovića, Sporazum su potpisali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Šantić je tim povodom kazao kako je potpisivanje sporazuma plod dugogodišnje suradnje, izrazivši nadu se da će iz ovog okvirnog sporazuma u budućem periodu proisteći jako mnogo dobrih ugovora između Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i tvrtki iz Federacije BiH.

- Ovo je prozor prema Europskoj uniji iz kojeg, nadam se, može proisteći jedan novi oblik financiranja ukoliko naše tvrtke budu prepoznale ovaj projekt i aplicirale na novčana sredstva koja će pod jako povoljnim uvjetima nuditi HBOR u Hrvatskoj - dodao je Šantić.

Milas je istaknuo kako Sporazuma predstavlja korak u pravom smjeru koji će već kvalitetnim gospodarskim odnosima i suradnji, koja je na visokoj razini, dati još jednu dimenziju.

- Što se tiče hrvatskog naroda, koji je na neki način lider u svim procesima u BiH, mislim da će to doista biti jedan pomak hvale vrijedan u svemu onom što znači kvaliteta, učvršćivanje i produbljivanje odnosa jednog naroda u dvije domovine - zaključio je Milas.

Inače, Hrvatska gospodarska komora otvorila je u ponedjeljak ured u Mostaru, a prije nekoliko dana otvoren je ured te komore i u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije