Održana treća sjednica

Gospodarenje prostorom uvjet za razvoj gospodarstva uz brigu za okoliš

03.11.2015.
u 06:15

Shemu i djelokrug rada Pododjela za prostorno planiranje, građenje i zaštitu okoliša prezentirao je Zdenko Antunović, voditelj Pododjela

Pododjel za prostorno planiranje, građenje i zaštitu okoliša Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora održao je u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja u Sarajevu treću redovitu sjednicu.

Predsjednik Odjela Predrag Kožul dao je osvrt na provedbu zaključaka s ranije održanih sjednica te planiranim aktivnostima Odjela posebno u usklađivanju zakonske regulative iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša sukladno ustavnim nadležnostima FBiH i županija, kao i obvezama koje proistječu iz EU direktiva i usklađivanja s propisima Europske unije i koordinacijskog mehanizma.

Shemu i djelokrug rada Pododjela za prostorno planiranje, građenje i zaštitu okoliša prezentirao je Zdenko Antunović, voditelj Pododjela.

Domaćin susreta bio je Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić koji je ukazao na potrebu planskog gospodarenja prostorom kao preduvjetom racionalnoga gospodarskoga razvoja pri čemu uvijek treba promišljati o zaštiti prirode i okoliša. Nakon iscrpne rasprave, Pododjel za prostorno planiranje, građenje i zaštitu okoliša je dogovorio konkretne aktivnosti i planove.

Domaćin susreta bio je Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije