VSTVBiH

Gordana Tadić predstavila program rada: Stabilizirano je Tužiteljstvo BiH

23.01.2019.
u 13:57

Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić predstavila je na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća svoj program rada, napomenuvši da joj je najveći dosadašnji uspjeh to što je stabilizirano Tužiteljstvo BiH.

Član VSTV-a Goran Nezirović je, nakon predstavljenog programa, potencijalnu glavnu tužiteljicu pitao koji su njeni najveći uspjesi za vrijeme obnašanja funkcije vršiteljice dužnosti, na što je odgovorila: "Ima tu uspjeha, najveći uspjeh je stabilizacija institucije."

Tadić je kazala da je cijelo vrijeme tu stabilizaciju održavala kontinuiranim radom, što je, smatra ona, njezin najveći uspjeh, piše Klix.ba.

"Ima tu još mnogo stvari, tu je i nova zgrada Tužiteljstva. Sada smo u novoj zgradi", rekla je Tadić.

Napomenula je da u Bosni i Hercegovini ima korupcije, ali da građani sliku o tome stvaraju na osnovu medijskih izvještavanja što, prema njenim riječima, nije relevantno.

"Građani sliku stvaraju na osnovu medijskih izvještavanja, a kada ih vjeruju li tim medijima - oni kažu da ne vjeruju. Ali, korupcije ima, ja mislim da to nije sustavni problem. Mislim da smo spremni s tim se uhvatiti u koštac", rekla je ona.

Navela je da se tek upoznala s problemima na drugom odjelu Tužilteljstva, vezanom za predmete terorizma.

Tadić, prema načinu predstavljanja svog programa, nije ostavljala sumnju da neće biti izabrana za glavnu tužiteljicu.

"Program je napisan na 62 stranice kucanog teksta. Dano je zatečeno i stanje u kojem se trenutno nalazimo. Predviđeno je 14 mjera za ratne zločine", kazala je ona.

Napomenula je da je, vezano za slučajeve ratnih zločina, mjere davala na osnovu državne strategije i preporuka međunarodnih organizacija.

"Nastavit ćemo surađivati sa MKSJ. Formirana je baza podataka koja će se ažurirati. Bit će određenih preraspodjela unutar Tužiteljstva", rekla je Tadić.

Navela je da je, za vrijeme njenog mandata, definirana visoka korupcija, napomenuvši da se to odnosi na osobe koje su počinile štetu veću od 100 tisuća KM.

"U proteklom razdoblju imamo značajan rezultat u pogledu nelegalno stečene imovine", istaknula je Gordana Tadić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?