Tužiteljstvo BiH

Gordana Tadić na Strateškom forumu u sklopu projekta VSTV-a BiH

18.05.2020.
u 16:36

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sudjelovala je na sastanku glavnih tužitelja s razine BiH, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i dužnosnika policijskih agencija u okviru Strateškog foruma, realiziranog putem video-konferencijske veze u sklopu projekta VSTV-a BiH.

Na sastanku je razgovarano o funkcioniranju tužiteljske zajednice u BiH, koja broji oko 380 tužitelja na svim razinama, te radu s partnerskim policijskim agencijama, a u okviru situacije prouzročene pandemijom virusa Covid 19, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Jedan od zaključaka sastanka jeste - da su tužiteljske i policijske institucije djelovale odgovorno i profesionalno u zaštititi sigurnosti građana, osiguranju poštivanja zdravstveno-sigurnosnih mjera, kao i procesuiranju nezakonitosti i kaznenih djela počinjenih u vrijeme situacije s pandemijom, kao i kaznenih djela čiji su počinitelji iskorištavali izvanrednu situaciju prouzročenu pandemijom Covid 19.​

Sudionici sastanka razgovarali su o poduzetim mjerama, kako bi tužiteljstva u našoj zemlji, zajedno s policijom, bila u funkciji u hitnim situacijama i krakim rokovima za djelovanje, a također je bilo riječi o aktivnostima koje se provode s ciljem vraćanja funkcioniranja tužiteljske i policijske zajednice u redovite kapacitete, a u skladu s razvojem situacije s pandemijom, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?