posavina

Godina donijela bogate darove i plodove

19.10.2016.
u 10:00

Garevac je, kao i cijela Posavina, ove godine obilato nagrađen jesenjim plodovima zemlje koje su vrijedni Posavljaci posadili, okopavali, plijevili, zalijevali i s puno ljubavi o njima se brinuli. U mjesecu listopadu ubiru se posljednji plodovi.

Vrijeme je također naklonjeno završnim poljoprivrednim radovima na plodnoj posavskoj ravnici. 

Iako je u Garevcu malo povratnika, ipak se zadržala tradicija obrade zemlje, a osobito obrada vrtova, briga o voćnjacima i sve manjim stočnim fondom (i to samo za vlastite potrebe). Povratnici kažu da je ova godina bila rodna, šljive je napretek, oraha također, jedino je premalo onih koji bi sve to prikupili i konzumirali, tako da puno darova posavske ravnice ostaje neiskorišteno.

- Naša ravnica i dalje donosi obilate plodove za nas, naše goste i sve one koji dolaze, navraćaju i ostaju u rodnom kraju, poručuju Garevljani.

Garevac je ove godine bogatim plodovima posavske zemlje obilježio Dane kruha i zahvale za plodove zemlje.

Svetoj misi nazočilo je oko 80 vjernika koji su se okupili u župnoj crkvi. Misu je predvodio župnik vlč. Filip Brajinović. U duhu obilježavanja plodova zemlje vrijedni vjernici na čelu sa župnom domaćicom Dijanom Kovač prikladno su uredili mjesto ispred oltara, a župnikova propovijed dodatno je pobudila osjećaj zahvalnosti za plodove zemlje.

- Svaka sveta misa jedna je zahvala Bogu, a njome je dobro osvijestiti i važnost osjećaja zahvalnosti i u svakodnevnom životu kršćana.

Bogu iz dana u dan treba zahvaljivati za sve ono što nam daruje, a ponajviše trebamo zahvaljivati za kruh, a samim time i za svaki plod zemlje koji nastaje snagom i radom ruku čovječjih, čulo se tijekom misnoga slavlja.

- U svijetu je više od dvije milijarde gladnih, a od toga je 165,000.000 gladne djece. Stoga se upitajmo jesmo li dovoljno zahvalni na onome što nam dragi Bog svakoga dana daruje.

Ponekad izgleda da i nismo jer živimo u okruženju općeg nezadovoljstva i gladi za imati što više moći, ugleda i novca.

Budimo kršćani i vjernici, činimo dobra djela, darujmo, pomažimo, razveselimo nekoga, vratimo nekome osmijeh na lice, poruke su sa svete mise u Garevcu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije