Milorad Dodik

Glavni politički cilj RS je jačanje autonomije koju je dobila Daytonskim sporazumom

Milorad Dodik
01.09.2017.
u 14:15

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je danas zastupnika njemačkog parlamenta (Bundestag) Alexandera Neu s namjerom "da RS, kroz svoje najviše zakonodavno tijelo proglasi vojnu neutralnost", ističući da RS-a dalje ostaje posvećena procesu europskih integracija.

- Prioritet RS je mir i stabilnost, a naš glavni politički cilj je jačanje autonomije koju je RS dobila međunarodnim sporazumom u Daytonu - naglasio je Dodik tijekom razgovora u Banjoj Luci.

Istaknuo je da su međunarodni intervencionizam, "koji je po pravilu išao na štetu RS-a, kao i stereotipi o njoj i Srbima, koji još opterećuju pojedine zapadne metropole, činjenice su sa kojima se također suočava taj bh. entitet".

Na sastanku je bilo je riječi o plitičkim i ekonomskim pitanjima u RS, a, kako je priopćeno, Dodik je istaknuo da sve institucije entiteta funkcioniraju.

On je gosta iz njemačkog parlamenta upoznao i s prirodom odnosa u samoj BiH, te "aspiracijama pojedinih etničkih grupa" i okvirom u kojem se tri naroda i dva entiteta mogu kretati, a definirani su Daytonskim mirovnim sporazumom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?