21. Dadras festival

GKM-u Vitez i DIS-u Banja Luka nagrada za najbolju predstavu

08.06.2016.
u 10:00

Kazališna predstava “Kletva”, rađena u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i DIS-a – Kazališta mladih iz Banje Luke, pobjednica je 21. Dadras festivala u Subotici.

“Kletva” je tako proglašena najboljom predstavom i na drugom festivalu, nakon što je u travnju osvojila nagradu “Zlata Imnamović”, na 15. festivalu srednjoškolskog teatra u Bosni i Hercegovini. Uz nagradu za najbolju predstavu, “Kletva” je u Subotici, uz brojne pohvale, osvojila i nagradu za najbolju žensku i mušku ulogu, koje su osvojili Jelena Marković i Milan Bogdanović, te nagradu za za najbolju režiju koja je pripala Novici Bogdanoviću.

- Zajednička predstava mladih i talentiranih glumaca iz Viteza i Banje Luke bila je pun pogodak, a nastup u Subotici pokazao je da smo napravili izniman posao tijekom proteklih mjeseci - kazao je producent predstave i voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević.

“Kletva” je rađena po tekstu Ognjena Bogdanovića, producent je Ivan Sajević, uz koreografiju Nine Tešanović i režiju Novice Bogdanovića.

U predstavi igraju: Milan Bogdanović, Jelena Marković, Antonela Lukić, Franka Matić, Ana Dragozet, Borna Mišković i Bojana Štrbac. Organizator 21. Dadras festivala i Dana dramskog studija Deus ex machina je Akademsko kulturno-umjetničko društvo “Ivo Lola Ribar” iz Subotice, a predstave su igrane na scenama u Subotici i Paliću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije