Dunja Mijatović

Gašenje javnog emitera u BiH nije rješenje niti opcija

Dunja Mijatovic
31.05.2016.
u 20:49

Predstavnica OESS-a za slobodu medija Dunja Mijatović ponovno je danas pozvala vlasti u Bosni i Hercegovini da hitno djeluju u vezi sa sustavom javnog emitiranja u BiH, nakon odluke Upravnog odbora Radio-televizije Bosne i Hercegovine (BHRT) da obustavi sve programe od 30. juna ove godine, javlja Fena.

- Čak i privremeno gašenje programa uskraćuje prava građana da dobiju ključne javne informacije i ne bi trebalo da bude viđeno kao rješenje za financijske teškoće - istaknula je Dunja Mijatović napominjući da se situacija može riješiti jedino potpunom provedbom zakona.

Kako ističe Upravni odbor BHRT-a, odluka da privremeno obustavi produkciju i emitiranje programa je bila neophodna zbog nedostatka političke volje bh. institucija u vezi s radom javnog radiotelevizijskog sustava. 

- Pozivam vlasti i upravne odbore javnih emitera da hitno djeluju kako bi osigurali potpunu provedbu relevantnih zakona i spriječili potpuno gašenje BHRT-a - rekla je Mijatović, priopćeno je iz sjedišta OESS-a u Beču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije