Kumanovo

Galić i Jerkić na sastanku SEDM inicijative i brigade SEEBRIG-a u Sjevernoj Makedoniji

31.08.2023.
u 14:01

Izaslanstvo Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH predvođeno zamjenikom ministra obrane BiH gospodinom Slavenom Galićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH za operacije, general-bojnikom Ivicom Jerkićem nazočilo je na Svečanostima primopredaje dužnosti predsjedatelja SEDM inicijative i primopredaje dužnosti Zapovjednika SEEBRIG-a kao i proslavi 24. godišnjice multinacionalne brigade SEEBRIG, koje su održane dana 31.08.2023. godine u Kumanovu, Republika Sjeverna Makedonija.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici zemalja članica SEDM inicijative i predstavnici Brigade Jugoistočne Europe (SEEBRIG).

Predsjedanje ovom regionalnom inicijativom, gdje je BiH član od 2016. godine, na mandat od dvije godine preuzela je Rumunjska od Bugarske. Zapovjednik brigade iz Republike Albanije je preuzeo dužnost od dosadašnjeg zapovjednika i pripadnik je Oružanih snaga Grčke.

U izaslanstvu MO BiH i OS BiH na navedenim svečanostima, osim zamjenika Galića i generala Jerkića, bila je i gospođa Senka Zeljalja, šefica odsjeka za bilateralnu i multilateralnu suradnju u Sektoru za međunarodnu suradnju Ministarstva obrane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije