sastanak

Gadis - Mektić: Odnosi BiH i Grčke stalno u uzlaznoj putanji

Gadis - Mektić
29.03.2016.
u 14:45

Odnosi Bosne i Hercegovine i Grčke posljednjih godina bili su u stalnoj uzlaznoj putanji, o čemu govore i brojne posjete na visokom nivou. Takav nivo suradnje treba nastaviti, zaključeno je danas tijekom sastanka veleposlanika Grčke u BiH Karolosa Gadisa s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, priopćeno je iz resornog državnog ministarstva.

Veleposlanik Gadis, kojem je ovo bila oproštajna posjeta, sretan je što je tijekom njegovog mandata BiH predala zahtjev za članstvo u Europskoj uniji. Dodao je kako je to dug i težak put, ali da je izuzetno važno da je BiH na pravim tračnicama kad je riječ o euroatlantskim integracijama.

Tijekom sastanka je razgovarano o sigurnosnoj suradnji dviju država koja je također intenzivirana prošlogodišnjom posjetom ministra Mektića Grčkoj. Zajednički sigurnosni i humanitarni izazov i dalje predstavlja izbjeglička kriza kojom je posebno opterećena Grčka.

Veleposlanik Gadis je zahvalio ministru Mektiću i institucijama BiH za dosadašnji pristup i stavove kako je ovo pitanje moguće samo zajednički rješavati na nivou EU a ne pojedinačno u okviru određenih zemalja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije