Suradnja s EU partnerima

Francuskoj 
već ustupljeni sigurnosni podaci iz BiH

17.11.2015.
u 06:45

Mektić u Parizu s visokim francuskim dužnosnicima i članovima postrojbe za borbu protiv terorizma razgovara o načinima borbe protiv radikalizacije

Bosna i Hercegovina se aktivno uključila u europske napore da se u cijelosti rasvijetli serija terorističkih napada u Parizu, ali i da se preventivnim mjerama spriječe novi napadi. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić otputovao je jučer u Pariz kako bi se sastao s ministrom unutarnjih poslova Francuske i glavnim tužiteljem Pariza koji vodi istragu o napadima.

Francuski zahtjev

Mektić u Parizu s visokim francuskim dužnosnicima i članovima postrojbe za borbu protiv terorizma razgovara o načinima borbe protiv radikalizacije i terorizma generalno. Francuska je još u subotu zatražila provjeru nekih osoba i informacija, ali bosanskohercegovačke vlasti ističu kako to ne znači da postoji bilo kakva povezanost bh. građana s napadima u Parizu.

- Te osobe nisu državljani BiH, niti su stranci koji borave  u BiH, to je jednostavno popis koji je  Francuska dostavila svim zemljama i zamolila informaciju, objašnjavaju iz Ministarstva  sigurnosti BiH. Bh. službe su već ustupile određene podatke Francuskoj, a razmjena informacija će se nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?